Thrones-spelet Phenomenon

Posted on

Om du inte bor under en sten finns det absolut inget sätt som du aldrig har hört talas om. Du kanske redan är ett fan eller du kanske är nyfiken på att titta på den. Här är vad du behöver veta.

Stort inflytande

influeance

Showen är nu in i den sjude och näst sista säsongen och har en verkligt internationell publik och tack vare internetåldern skärs det mer eller mindre samtidigt för att undvika tittare i vissa länder som är offer för spoilers.
Det är så populärt att det har blivit några ganska allvarliga pengar som kastas kring nätverk som är desperata för att få showen som deras flaggskeppsprogram.
Få program utanför The Simpsons, Baywatch och Dallas har någonsin haft en så stor internationell räckvidd.
Det produceras av HBO som inte är främlingar för att tillverka TV-träffar, som redan har Sopranerna och The Wire i deras arsenal.

Tar en spelning

Det är svårt att föreställa sig en tid då alla inte pratade om Game of Thrones, men det var inte alltid fallet. Tillbaka i 2011 när HBO först började göra programmet var det inte det stora intresset som finns nu. De spenderade tungt – mer än de flesta andra nätverk någonsin kunde ha råd med – och det var en långsam brännare. Lyckligtvis fortsatte de och köpte 2014 det var deras största träff. Det säljs nu till nästan alla länder i världen och DVD och tillhörande varorförsäljning är otroligt framgångsrika. Så framgångsrik att några av showens stora ”namn” som Peter Dinklage rapporteras tjäna $ 500.000 per episod.

got

Skaparens dröm

George RR Martin skrev den första boken i Song of Ice och Fire Series 1994 och det fanns intresse för en filmanpassning som lyckligtvis aldrig hände. Varför lycklig? Eftersom en 90-talsfilm skulle ha saknat spänningen och den stora produktionen av en 21-talets tv-version. Tack vare fansen av fantasierna var det redan en anständig fanbase som väntade på showen när den först sände.

TV-serien har nu passerat tidslinjen för den skrivna serien och tittarna kommer att kunna se slutsatsen nästa år, långt innan den slutliga boken träffar hyllorna. Oroa är att George RR Martin kommer att leva tillräckligt länge för att avsluta skrivandet av böckerna, även om han rapporterade för flera år sedan med TV-chefer för att avslöja handlingen för dem så att de åtminstone kunde sluta tv-versionen om han skulle dö.