controversial art exhibitions

De mest kontroversiella konstutställningarna av all tid

Posted on

Konst är tänkt att vara kontroversiell! Några av de bästa konstverk har varit kontroversiella och det här lockar intresset. Ännu viktigare kommer en kontroversiell konstutställning att se till att du verkligen tittar på bitarna och tänker på vad artisten försöker säga.
Det betyder inte att alla kontroversiella konstutställningar är värda att se! Följande kan anses vara den mest kontroversiella hela tiden:

1. Kissing dödar inte

kissing

Denna del skapades 1989 och presenterade flera par som kysser för att lyfta fram problemen med AIDS. Trots att vi i dagens värld accepterar samma sex kyssar, var det extremt kontroversiellt när det här skapades!

2. Alla

Utställningen var på Guggenheim och presenterade allt arbete som hängdes från taket. Det fick recensioner som ”djärvt” och ”löjligt”. Det innehöll också konstnären Cattelans mest kontroversiella bit; det för en meteorit som träffar påven Johannes Paul II.

3. Omgivna öar

Omgivna öar

I Miami två artister använde Christo och Jeanne-Claude 6,5 miljoner kvadratfot plast och omringade elva olika öar i bukten. Pjäsen var utformad för att lyfta fram isoleringen av öns liv men tjänade till att skapa ett stort antal miljökampanjer.

4. Sensation

Damien Hirst är känd för att skapa kontroversiella konststycken. Men kanske en av hans mest kontroversiella utställningar visades faktiskt i Brooklyn Museum, Royal Academy of Art, London och Hamburger Bahnhof; i Berlin.
Utställningen omfattade ett självporträtt från sitt eget blod, en haj i formaldehyd och till och med en bild av seriemördare Myra Hindley gjord med barns handspår.

5. Flera

Denna utställning i Arts Factory, New York var en samling av målningar som kompletterades av John Wayne Gacy; även känd som Killer Clown. De bitar han skapade placerades på en utställning för att samla in pengar till välgörenhet. Det visade sig dock vara så kontroversiellt att många bitar förstördes när konstfabriken attackerade!

6. Vad är det rätta sättet att visa amerikanska flaggan?

amerikanska flaggan

Denna utställning orsakade upprörande över hela USA. Det var iscensatt i Art Institute of Chicago och avbildade olika respektlöst handlingar till USA: s flagga. Som en av de mest heliga symbolerna i USA blev även presidenten involverad. Stycket var märkt skamligt och finansiering för konstinstitutet halverades.
Detta är bara några av de mest kontroversiella konstutställningarna; Listan fortsätter och kanske borde det. När allt kommer omkring bör konst prova ett svar för att vi ska tänka på världen runt omkring oss. Men hur långt är det acceptabelt att gå i denna strävan?