högsta betalda

De högsta betalda skådespelarna på TV – vem är de?

Posted on

Det fanns en tid när man handlade på TV såg ner. Filmer var där verkliga skådespelare kunde hittas, men nu har landskapet förändrats. TV ger några gripande dramaserier och hilariska komedier som betraktas av miljontals tittare över hela världen, i stor utsträckning tack vare streaming streaming-tjänster som gör visning när som helst, var som helst möjligt. Och från aktörernas synvinkel kan det vara mycket ekonomiskt givande faktiskt.

Stora betalningsdagar inget nytt

pay day

När kasta av vänner förhandlade fram en rapporterad lön på 1 miljon dollar per episod sågs det som en löjligt hög del av vissa och dagens standarder, med tanke på showen för ett decennium sedan, är det faktiskt en oerhört bra lönedag.
Det finns skådespelare idag som tjänar mycket bra, men med tanke på inflationen har ingen hittills träffat de svimma höjderna hos de som spelade Phoebe, Monica och Chandler än.

Nuvarande toppinkomsttagare

På området för komedi, sci-fi geekhistoria innehåller Big Bang Theory de högsta tjänstemännen. Johnny Galecki, Jim Parsons och Kaley Cuoco alla tar en cool miljon per episod, som överväger en säsong är över 20 episoder innebär en ganska snygg årslön.toppinkomsttagare
Den närmaste till någon av dessa är Dwayne ‘The Rock’ Johnson som bestämmer 40000 kronor per episod för sin roll i Ballers.
Att flytta in i drama och de bästa tjänstemännen är Lauren Graham och Alexis Bledel som betalas $ 750 000 per episode för Gilmore Girls. Mark Harmon tjänar $ 525,000 varje episod för NCIS och Kevin Spacey tar upp en halv miljon dollar för varje episod av House of Cards.
Det är ingen överraskning att se casten av det populära spelet av troner, gör också listan över höginkomsttagare. Peter Dinklage, Lana Headey, Kit Harington, Emilia Clarke och Nikolaj Coster-Waldau plockar upp en lön för 500 000 dollar varje vecka. Trots att med Thrones Game-benägenhet att döda stora karaktärer, kan möjligheten att tjäna detta belopp vara ganska liten.

Är dessa aktörer bra valuta för pengarna? Vi kanske tror att det är en obscent mängd pengar att tjäna, men de höga världsomspännande siffrorna på alla dessa visar att nätverken säkert tycker att det är motiverat och de driver trots allt sina kanaler som lönsamma företag. Vi alla tittar på dessa shower och är grundligt underhållna av dem.
Här hoppas de fortsätter länge.